nl
Login


Login Register
X

There are no products in your shopping cart yet.

Heksen zijn nauw verbonden met de maan, en dit is niet alleen toeval. De maan wordt beschouwd als een van de sterkste krachten om magische energie te beïnvloeden. Het wassen en afnemen van de maan heeft invloed op de getijden, onze menstruatiecycli, onze stemmingen en dergelijke. Als je weet hoe deze getijden werken, kunnen ze ook onze magie beïnvloeden.

Niet alle heksen werken met magische getijden - iedereen ontwikkelt zijn of haar eigen methoden en technieken en het is soms zoeken naar wat voor jou het beste werkt. Maar zij die met de ritmen van de maan werken, kiezen voor de maanfase die het meest krachtig is voor magisch werk, om de magie extra kracht van de maanenergie te geven. Vergelijk het met zwemmen met de stroom mee.
 

Donkere maan, algemeen

Donkere maan is de fase van de maan waarop je de maan niet kunt zien. In tegenstelling tot de nieuwe maan is de eerste kracht van de nieuwe maan niet zichtbaar. Mensen zien beiden vaak als dezelfde fase. Maar magisch is er zeker een verschil tussen een donkere en een nieuwe maan.

Er wordt gezegd dat de donkere maan een tijd is om niet met magie te werken. Ik ben het daar niet mee eens. Donkere maan is een krachtige tijd voor destructieve magie. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs 'schadelijk'. Je hoeft niemand te vernietigen, hoewel deze maanfase hiervoor wel gebruikt kan worden. Met donkere maan werk je met magie die je helpt in je innerlijke duisternis. Zo wordt ook innerlijk werk als meditatie gedaan tijdens de donkere maan.
 

Donkere maan, de eerste drie dagen

Donkere maan is de fase van de maan waar je het magische zaad in de droge grond plaatst en laat groeien met het wassen van de maan. Dus het is jammer om dit beginpunt van je magie te missen.

Magie die plaatsvindt tijdens de donkere maan houdt het vernietigen of verbannen van zeer krachtige zaken in, zoals ongewenste entiteiten, verslavingen of ernstige tegenslag. Deze maanfase gebruikt je niet zomaar - er is te veel kracht om gewoon een vervelende ex te verwijderen die af en toe belt, of om met een kleine gewoonte te breken zoals een tweede kopje koffie in de ochtend, of als je een tegenslagje hebt. Maar als je te maken had met een stalker, drugsverslaving, ernstige negatieve energie, iets dat een ernstige bedreiging vormt, dan is dit de beste fase van de maan om mee te werken.

Donkere maan is ook zeer geschikt om divinaties, meditaties en alle werkzaamheden te doen waarin je diep naar binnen gaat. Zolang er geen magische 'urgentie' is, gebruikt je deze fase van de maan voor dit soort zaken.
 

Wassende maan, algemeen

Tijdens de "wassende" maan lijkt ze weer te groeien. De hele periode van het donker tot de volle maan wordt gezien als een wassende maan. Het is deze magische energie die je magie opbouwt. Deze gehele periode is de beste tijd om te werken met constructieve magie, of magie die zaken bouwen of de magie die zaken naar ons toe brengt.

De wassende maan is de beste tijd voor magie op jezelf (of de ander) met betrekking tot een nieuwe start of begin, zoals het starten van een nieuw project of het maken van plannen voor de toekomst. Ook wordt deze tijd gebruikt voor een positieve verandering voor jezelf, zoals een meer positieve houding, meer geduld, meer begrip in je relatie, dit is de perfecte timing voor dergelijke doelen.

Als je een spell voor zelfontwikkeling wilt doen, zoals het versterken van je psychische vaardigheden, het verbeteren van je geheugen of het versterken van je innerlijke schoonheid, dan is dit de tijd om het te doen. Kunstenaars of creatieve en artistieke mensen vinden dit de beste tijd om meditaties te doen, of spells uit te voeren die inspiratie en passie in het werk zullen brengen.
 

* Eerste kwartier, vijf dagen

In de eerste 3 dagen van de wassende maan breng je de energie van je wens van binnenuit naar buiten. Je maakt je wensen kenbaar aan het universum. Het zaadje van magie wordt geplant. Idealiter is dit het magische zaad waar je met donkere maan op hebt gevisualiseerd of gedivineerd.  Gedurende het eerste kwartaal, voor vijf dagen, trekt je de energie die je nodig hebt van buiten naar binnen, naar het magische zaadje. Deze maanfase is zeer geschikt voor het aantrekken van geld, liefde, nieuwe vrienden, welvaart en alle positieve dingen in het leven. Het is een goede tijd om banden te versterken, verloren zaken te vinden en om in contact te komen met wat voor jou belangrijk is.
 

* Tweede kwartier, vijf dagen

In deze fase blijf je werken aan de magie die je bent begonnen met nieuwe maan, en die je in het eerste kwartaal extra kracht hebt gegeven. Het is ook een goede fase van de maan voor projecten die je eerder van start bent gegaan. Het is de tijd voor magie om kracht te versterken, je wilskracht en je doorzettingsvermogen te verhogen. Het is tijd om de energie, die je in de eerdere fases hebt gegeven om je zaad te laten groeien, weer aan te vullen.
 

Volle maan, algemeen

Als de aarde tussen de maan en de zon wordt gevangen, dan brengt de maan haar krachtigste energieën van de. De volle maan wordt vaak gezien door mensen als een 'all purpose' fase. Haar energie is prismatisch, wat betekent dat ze kracht geeft op alle gebieden, zowel constructief als destructief. Het is het hoogtepunt van de energie van de maan. Haar kracht is op volle sterkte. Ook hier denk je niet te gemakkelijk over de kracht van de magische energie.
 

Volle maan, de eerste drie dagen

Zelfs meer dan tijdens de energie van de donkere maan, is de volle maan is een tijd die je kunt gebruiken voor extra kracht als je geconfronteerd wordt met zeer moeilijke uitdagingen. Dit geldt niet alleen voor kleine taken, zoals het zoeken naar de energie om je kasten te soppen, of om een ​​vervelend klusje te doen. Deze energie gebruik je voor die belangrijke dingen in je leven die grote veranderingen of belangrijke aanpassingen vereisen.

Gebruik deze energie om aan grote zaken te werken : het vinden van een huis, een baan en alle andere dingen die positieve energie nodig hebben om door een grote verandering heen te gaan. De ondertekening van een contract, bijvoorbeeld, past goed bij deze fase van de maan. Ook hier, zoals bij een donkere maan, is het een goede tijd voor innerlijk werk, maar ook voor divinaties en meditatief werk.
 

Afnemende maan, algemeen

Nadat de volle maan over haar hoogtepunt is, komen we in de afnemende helft van de maancyclus. Afnemende maan laat zaken afnemen, dus het is een goede tijd om spells te beginnen om je van zaken te ontdoen.
 

* Derde kwartier, vijf dagen

Kleine banishing spells doe je tijdens de vijf dagen van het derde kwartier. Dit is een goede tijd voor algemene schoonmaak in je huis, kantoor, tuin of op persoonlijke gebied. Deze maanfase gebruik je om te voorkomen dat kleine, ongewenste zaken groter groeien. Dit is ook een goede tijd om persoonlijke artikelen, zoals sieraden of magische gereedschappen, te reinigen. Dit zijn kleine reinigingen - er is geen grote magische verandering in deze fase, je probeert niets anders dan een stapel rommel, stof en problemen te vermijden.

Dit is ook een tijd om afscheid te nemen van wat je alles waar je vanaf wilt. Dit kunnen dingen zijn, maar ook relaties die al beëindigd zijn, en die een beetje blijven voortslepen.  En waar je eigenlijk al vanaf wilt. Meditaties zijn gericht op introspectie van bijvoorbeeld eerdere spells en situaties. Wat heeft het allemaal voor je gebracht?
 

* Vierde kwartier, 5 dagen

Dit is de fase van de maan waarop spells kunt doen in volle kracht. Dit gaat om langdurige situaties die zeer vast zitten, zoals het omringt worden door een zeer negatieve energie, mensen die je niet uit je leven krijgt, een energie absorberend project waar je vanaf wilt en alle vormen van stress en chaos in je leven. We naderen de donkere maan weer, dus je kan je voorstellen hoe sterk de afnemende en afwerende energie wordt. Het is een zeer goede tijd voor beschermende en afwerende magie. Meditaties richten zich op alles waar je snel vanaf wilt.
 

Hoe pas je de maanmagie praktisch toe?

Je hebt twee opties: een groot magisch werk en kleine spells.
 
  • Een groot magisch werk duurt een volledige maanfase: van nieuw naar vol, of van vol tot nieuw. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van een relatie. Van nieuw naar vol: dan bouw je aan de kracht van je relatie. En van vol tot nieuw:  dan laat je alles afnemen die je relatie in de weg staat. Tijdens ieder stukje van de maan bouw je aan je magische energie, met behulp van de passende getijden van de maan.
  • Met een kleine spell maak je gebruik van een specifieke fase van de maan. Voor een project dat in het slop zit gebruik het tweede kwartier van de wassende maan. Gedurende die periode doe je een specifieke spell voor je project. Wil je helemaal van je project af, dan doe je een spell tijdens het derde kwartier van de afnemende maan.

Magie is natuurlijk niet altijd in steen gekerfd. Wees een beetje creatief als je wilt beginnen, maar je magische maan moment duurt nog even. Voor je project in de sloop kun je de wassende maan gebruiken om je project een ​​extra boost te geven. En gebruik de afnemende maan om obstakels rond je project te verwijderen.Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.